Aan het woord is Linda van de Klift; "ik zou het zo weer doen, ik heb er hele goede herinneringen aan". Linda van de Klift en haar man Cees zijn in december 2007 voor 3 weken naar Curaçao geweest, en hebben gebruik gemaakt van ons dialyse centrum op Curaçao. U kunt Linda direct mailen via het mail menu.

Linda is sinds 2001 dialyse patiënt, en dialyseert momenteel thuis; iedere dag 2,5 uur.

In 2004 is zij op vakantiedialyse naar Spanje geweest, het jaar daarna naar Kreta. Een goede ervaring, maar het is echt een commerciële vakantie bestemming met veel massatoerisme. In 2007 is besloten om eens naar Curaçao te gaan. Er zijn vele voordelen; Nederlands gesproken, pure natuur, altijd zon, en hele vrolijke mensen, en geen massa toerisme. Ook zijn er wellicht nadelen zoals een vliegtijd van zo´n 9 uur.

Voor de voorbereiding van haar vakantie naar Curaçao heeft Linda 3 maanden genomen. Nadat zij wist dat zij van haar nefroloog toestemming had om te gaan en dat er ook plek was in het dialyse centrum, is zij alles zelf gaan regelen. Via het internet heeft zij appartement en autohuur geregeld. De afstemming met het dialysecentrum verliep via Byanka.

De vlucht ging met een lange vertraging gepaard, dat was zeker niet fijn. Als Linda nog eens zou gaan vliegen zou zij toch liever met een andere maatschappij vliegen, voor iets meer zekerheid en service. Eenmaal op Curaçao aangekomen liep alles voorspoedig. De opvang van het centrum, het appartement en ook alle afspraken met de taxi chauffeur René (via het centrum). "Met René hebben we tot op de dag van vandaag nog contact, via telefoon en brieven. Binnenkort sturen wij wat tijschriften naar Curaçao, daar houden ze van", aldus Linda. René is een warm en blijvend contact van ons geworden.

In Curaçao heeft Linda 3*4 uur gespoeld, dat was voor het lichaam wel een kleine aanpassing, ook al vanwege het ritme, maar het ging goed. Eén keer per week kwam de arts op bezoek, en het centrum had ook een bereikbaarheidsdienst, een veilig gevoel. Medisch gezien heb ik geen enkele last gehad anders dan in Nederland, de Curaçaose warmte heb ik heel goed doorstaan. Ook de jetlag viel mee, de eerste dagen een beetje vroeg wakker, dat was alles. Niets aan de hand, lekker toch?

De mensen in Curaçao zijn heel warm in het contact; hiervan wil ik graag 2 voorbeelden geven. Cees en ik zijn door lokale mensen die wij in het vliegtuig op de heenweg ontmoet hebben uitgenodigd op een lokaal verjaardagsfeest. Een hele belevenis om zo kennis te maken met de echte Curaçaose cultuur. Met mijn mede patiënten heb ik ook een heel leuk contact gehad, ik ben veel te weten gekomen van Curaçao, en de lokale patiënten hadden ook veel interesse in Nederland, ook over de medische dingen die hun natuurlijk ook aangaan. Zo heb ik nog goede informatie kunnen geven. De Curaçaoënaren komen pas los als je zelf ook wat geeft, ik zeg altijd wat je geeft krijg je terug, en zo was het ook in Curaçao.

Graag wil Linda met u haar ervaringen delen, mail direct met Linda voor al uw vragen. Zo maakt u uw eerste stap naar een fantastische vakantie op Curaçao. "Ik zou het zo weer doen, ik heb er hele goede herinneringen aan"

 
 
 
www.curacao.com
 
  De kliniek | Het Team | De Behandeling | Contact | Uw Vakantiedialyse | Het Reizen / Verblijven | Een Patientenervaring | De Cultuur