Vakantiedialyse is een goede mogelijkheid om buiten uw eigen omgeving lekker te relaxen met de zekerheid van een goede medische behandeling. Om alles in goede banen te leiden hebben wij een vakantiedialyse stappenplan opgesteld, zodat niets aan het toeval wordt overgelaten. Wij begrijpen dat u veel vragen heeft vooraf, en informatie wilt hebben. U kunt daarom in contact komen met een van onze vakantiedialyse patiënten via deze website. Hiervoor verwijzen wij u graag naar het menu [Ee n patiëntenervaring], waar u met al uw patiënt gerichte vragen terecht kunt. Voor vragen over het centrum kunt u het beste contact opnemen met Byanka van der Veen.

Het vakantiedialyse stappenplan ziet er als volgt uit;

Stap 1: Invullen van het belangstellingsformulier (on line, of printen en faxen)
Hiermee geeft u aan in welke periode u naar Curaçao zou willen komen. Bovendien geeft u ons hiermee uw contactgegevens, in welk dialyse centrum in Nederland u dialyseert en wie uw nefroloog en begeleidende dialyseverpleegkundige zijn.

Stap 2: CDC neemt contact met u op
Wij nemen contact met u of uw dialyse centrum op via email of telefonisch in verband met het verkrijgen van uw medische gegevens. Ook sturen wij u een betalingsovereenkomst toe in verband met de betalingsvoorwaarden die gelden bij het Curaçao Dialyse Centrum.

Stap 3: U stuurt de gevraagde betalingsovereenkomst terug naar CDC
Wij verzoeken u de betalingsovereenkomst te ondertekenen, waarmee u zich accoord verklaart tot bijbetaling van het eventueel verschil dat kan ontstaan tussen de maximale vergoeding die de Nederlandse zorgverzekeraars per behandeling uitbetalen en het tarief van het Curaçao Dialyse Centrum. Per 1 januari 2011 zijn de volgende tarieven van kracht voor een vakantie haemodialyse behandeling;

  1. Haemodialyse behandeling van Naf. 950,00. (Antilliaanse guldens) of US$ 533,70 (Amerikaanse dollars). Dit tarief is inclusief anti stolling, intraveneuze dialyse medicatie, EPO en bloedonderzoek.
  2. Specialistenhonorarium van Naf. 169,00 (Antilliaanse guldens) of US$ 95,00 (Amerikaanse dollars).


De getekende betalingsovereenkomst dient uiterlijk 2 weken na uw schriftelijke aanmelding in ons bezit te zijn. U kunt deze retourneren via fax of email.

Binnen de betalingsovereenkomst verplicht u zich ook tot het aanleveren van twee garantieverklaringen van uw Zorgverzekeraar.

  1. Garantieverklaring op naam van Curacao Dialysis Center voor de haemodialyse behandeling.
  2. Garantieverklaring op naam van Interne en Nefrologie Praktijk voor het specialistenhonorarium.

In deze garantieverklaringen moet expliciet de hoogte van de vergoedingen zijn opgenomen. De genoemde garantieverklaringen dienen uiterlijk 5 weken vóór aanvang van uw eerste dialysebehandeling in ons bezit te zijn. U kunt deze retourneren via fax, email of per post naar onderstaand adres.
Zodra wij de hoogte van het te betalen verschil hebben vastgeteld ontvangt u van ons een betalingsspecificatie met onze bankgegevens die nodig zijn voor deze internationale betaling.

Uw betaling dient uiterlijk 4 weken vóór aanvang van uw eerste dialysebehandeling in ons bezit te zijn. U kunt betalen via een bankoverschrijving of per creditcard.

In bijzondere gevallen en in overleg kan ook worden betaald op de eerste dialysedag.

Stap 4: Toestemming vakantiedialyse door CDC
Als wij in het bezit zijn van uw medisch dossier en toestemming hebben van de ziektekostenverzekeraar middels de betalingsgarantie, wordt uw aanvraag in Curaçao beoordeeld op basis van de medische mogelijkheden en beschikbaarheid.

Bij een positieve beoordeling door onze nefroloog zal toestemming worden geven voor de vakantiedialyse, en nemen wij contact met u op. Vanaf dat moment kunt u uw reis en verblijf gaan boeken.

Stap 5: U stuurt de gevraagde formulieren op naar CDC
Nadat we contact met u hebben opgenomen om het accoord door te geven, hebben we nog een aantal formulieren nodig. De volgende formulieren moeten worden ge-email of gefaxt zodra u akkoord heeft gekregen:

  1. MRSA kweken van keel, neus en perineum. Deze mogen niet ouder zijn dan één maand bij aankomst in het Curaçao Dialysis Center.
  2. Virologiestatus (Hep. B, C, en HIV) die niet ouder mag zijn dan één maand bij aankomst in het Curaçao Dialysis Center.
  3. Een uitgebreide verpleegkundige overdracht met HD voorschrift en medicijnlijst. (Als Sintrom wordt gebruikt moet deze ruim zijn doorgedoseerd.)
  4. Een verklaring in welke mate u mobiel bent. Het Curaçao Dialysis Center is rolstoel toegankelijk.

U kunt dit faxen naar het nummer: +5999 462 8174.

Advies:
In het geval dat uw intraveneuze dialyse medicatie hier op Curacao niet voorradig is, verzoeken wij u deze zelf mee te nemen.
U dient dan hiervoor een brief te vragen aan uw behandelaar welke aan de douane moet kunnen worden getoond.
Ook kunt overleggen met uw behandelaar om tijdelijk over te gaan op orale toediening van het betreffende medicijn.

Stap 6: Boeken van uw reis en verblijf
U boekt zelf uw reis en verblijf naar Curaçao. U kunt ook contact opnemen met ABC Travel in Den Haag en informeren naar de pakketreizen. U bent natuurlijk volkomen vrij in uw keuzes.
Zie voor verdere informatie het menu "Het reizen en verblijven".

Neemt u minimaal 2 maanden de tijd voor de hele procedure!!

 
 
 
www.curacao.com
 
 
  De kliniek | Het Team | De Behandeling | Contact | Uw Vakantiedialyse | Het Reizen / Verblijven | Een Patientenervaring | De Cultuur